pametna kuća

Sa velikim zadovoljstvom želimo da Vam predstavimo mogućnost izrade pametne kuće.

Pametnom kućom dobijaju se mnogobrojna rešenja za stambeni i poslovni prostor. Automatizacijom pomenutih objekata dobija se unapređenje komfora i poboljšanje kvaliteta života. Pametna kuća je koncept modernog domaćinstva koja se prilagođava trenutnoj aktivnosti, navikama i životnom stilu svakog ukućana. Treba napomenuti da se ovakvim sistemom ostvaruju višestruke energetske uštede, jer se dobro isplaniranim sistemom dolazi do velike uštede energije obzirom da se sama energija troši kada je to i neophodno.

Pametne kuće se pojavljuju i kao " inteligentne ", jer njihovi kompijuterski sistemi mogu pratiti mnoge aspekte života. Na primer, frižider će moći da popiše njegov sadržaj, predložiti menije, preporučiti zdrave alternative i tako dalje. Ideja " pametne kuće " deluje možda nerealno ili kao iz scena  naučno - fantastičnih filmova, ali naprotiv, tehnologija  " pametne kuće " je realna i postaje sve više zastupljena u našim životima. Kodirani signali se preko kućnih instalacija šalju do svih aparata i uređaja koje želimo da kontrolišemo.

Sistem " pametne kuće " posebno može biti od velike koristi za starije osobe, kao i za osobe sa invaliditetom, jer putem smart telefona, tableta... mogu kontrolisati mnoge funkcije u kući vrlo lako i jednostavno. I ne samo za njih, već i za sve ostale ukućane. Uz ovakav sistem ne treba da razmišljamo da li smo isključili peglu, šporet... ali isto tako, pre dolaska kući možemo uključiti grejanje, bojler i ostale uređaje koji će nam povratkom biti potrebni.

Treba napomenuti da je upravljanje sistemom " pametne kuće " veoma lako, tako da i najveci laici informatičkih sistema mogu upravljati istim i nije potrebno nikakvo predznanje iz računarstva i informatike. Na ovakav sitem više ne gledamo kao na prestiž već potrebu.

Sistem " pametne kuće " se prilagođava željama i potrebama klijenata, tako da je svaki sistem jedinstven. Ovim sistemom se mogu kontrolisati skoro svi uređaji koji rade na struju, tako da se može upravljati :

 

  • Kućnim aparatima

  • Rasvetom

  • Klimatizacijom

  • Grejanjem

  • Bazenom i saunom

  • Roletnama, tendama

  • Zalivnim sistemom

  • Alarmnim sistemom

  • Upravljanje redosledom dešavanja