Montažne kuće - Dekor Soft

Naše montažne kuće za razliku od klasičnih  imaju više prednosti počevši od niskih troškova stanovanja, male potrošnje energije, kratkog vremena gradnje, zdravog i prirodnog stanovanja, kvalitetnih i ekoloških materijala sa dugogodišnjom garancijom i sve u svemu zaista prihvatljivom cenom.

Najveća prednost objekata sa drvenom konstrukcijom u odnosu na zidanu je ta sto se sa manjim presekom zida postiže veći koeficijent  prolaska topline. Koeficijent  termičke provodljivosti spoljašnjh zidova je Upanela=0,28W/(m2*k), a može biti i manji. Dobra izolovanost objekta u hladnim mesecima omogućava manju utrošenost energenata pri čemu se može znatno uštedeti, dok u toplim mesecima omogućava prijatnu unutrašnju temperaturu u odnosu na spoljašnju. Pored dobre toplotno - zvučne izolacije treba dodati i visokokvalitetnu stolariju izrađenu od petokomornih profila sa izolacijskim staklima.

Naše kuće izgrađene montažnom drvenom konstrukcijom su otpornije na vremenske nepogode i zemljotrese jer su elastičnije, preuzimaju velika naprezanja i lakše su i do četiri puta u odnosu na kuću klasične gradnje.

Svi materijali koji se ugrađuju su kategorizovani kao „negorivi“ ili „slabo gorivi“ , tako da opasnost od požara nije ništa veći nego kod zidanih objekata.

Predviđena trajnost objekta sa drvenom konstrukcijom je preko 100 godina. Sam životni vek zavisi od nekoliko faktora:

  • Održavanja

  • Spoljašnjih uticaja

  • Nepredviđenih događaja

U zavisnosti od kvadrature i složenosti objekta izgradnja montažne kuće može trajati do 60 radnih dana što je neuporedivo kraće u odnosu na zidanu gde izgradnja traje od 8-12 meseci gde je vlaga u konstrukciji prisutna jos mesecima nakon završetka gradnje.
Kod nas mozete poručiti tipsku kuću, ali isto tako naš stručan tim Vam može izraditi projekat po Vašoj meri i želji kako bi vaš dom iz mašte uz našu pomoć postao stvaran.

Korišćenjem nove tehnologije gradnje nas razlikuje od drugih, proverite i zašto.

Možemo Vam ponuditi tri sistema gradnje koji su podložni promeni u zavisnosti od Vaših želja, klimatskog podneblja gde se gradi objekat i drugih parametara  a oni su :

 

 

Sistem - ekonomik


Koef. toplotne provodljivosti:0,25 w/m2 K
Gips ploča
12,5 mm
OSB10 mm
Paropropusna folija0,25 mm
Mineralna vuna100 mm
OSB10 mm
Stiropor80 mm
Akrilna fasada6mm
Ukupna debljina zida:218,75 mm

Sistem - standard


Koef. toplotne provodljivosti0,14 w/ m2 K
Gips ploča12,5 mm
OSB10 mm
Paropropusna folija0,25 mm
Mineralna vuna150 mm
OSB10 mm
Stiropor100 mm
Akrilna fasada6 mm
Ukupna debljina zida:288,75 mm

Sistem - pasiv


Koef. toplotne provodljivosti:0,10 w/m2 K
Gips ploča12,5 mm
Instalacioni zid50 mm
OSB10 mm
Paropropusna folija0,25 mm
Mineralna vuna150 mm
OSB10 mm
Stiropor150 mm
Akrilna fasada6 mm
Ukupna debljina zida:388,75 mm

 

Pregradni zid :


 

Ukupna debljina zida:125 mm
Gips ploča12,5 mm
OSB10 mm
Drvena konstrukcija80 mm
MIneralna vuna50 mm
OSB10 mm
Gips ploča12,5 mm

Ukupna debljina zida :125 mm
Gips ploča12,5 mm
OSB10 mm
Drvena konstrukcija80 mm
Mineralna vuna80 mm
OSB10 mm
Gips ploča12,5 mm

Ukupna debljina zida :125 mm
Gips ploča12,5 mm
OSB10 mm
Drvena konstrukcija80 mm
Mineralna vuna80 mm
OSB10 mm
Gips ploča12,5 mm

Plafonska konstrukcija :


 

Ukupna debljina plafona :212,75 mm
Gips ploča12,5 mm
Paropropusna folija0,25 mm
Metalna konstrukcija50 mm
Mineralna vuna150 mm

Ukupna debljina plafona :262,75 mm
Gips ploča12,5 mm
Paropropusna folija0,25 mm
Metalna konstrukcija50 mm
Mineralna vuna200 mm

Ukupna debljina plafona :362,75 mm
Gips plača12,5 mm
Paropropusna folija0,25 mm
Metalna konstrukcija50 mm
Mineralna vuna300 mm

Zidni elementi mogu biti spoljašnji i unutrašnji. Izrađuju se u radionici u modularnim dimenzijama 120 x 260  i 60 x 260 cm i takvi se dopremaju na gradilište gde se pristupa montaži. Sam montažni element čine drvene grede i izolacioni materijal obostrano obložen OSB pločama. Same dimenzije drvenih greda koje se ugrađuju i koje povezuju montažne elemente zavise od odabira poprečnog preseka zida. Postavljanjem temeljnih greda, montažnih elemenata kao i venčanice dobijamo jednu celinu zida sa svim potrebnim otvorima za stolariju koji su urađeni po projektu. Nakon montaže svih zidnih elemenata bilo spoljašnjih, bilo unutrašnjih, pristupa se izvođenju završnih radova u građevinarstvu od izrade plafonske konstrukcije, fasade, razvoda instalacija i dr. Prilikom izvođenja završnih radova, vodi se računa da svi radovi koji se izvode budu u skladu sa građevinskim normama za taj deo posla koji se izvodi. Korišćenjem najboljih materijala i vrhunskom ugradnjom istih, postiže se visok kvalitet samog objekta. Svi radovi koji se izvode od građevinskih, montažerskih, završnih, se izvode po projektu, a pod stručnim nadzorom.

montazne kuce

Građevinski radovi :


 

Pod građevinskim radovima podrazumevamo pripremu samog gradilišta koje obuhvata raščićavanje terena, obeležavanje, skidanje prvog sloja zemlje do 15 cm debljine, nakon čega se pristupa kopanju temeljnih traka. Najčeća vrsta temelja koja se lije za potrebe izgradnje montažne kuće je trakasti temelj. Temeljne trake se fundiraju na 80 cm dubine. U zavisnosti od želje investitora postoji mogućnost izrade i podruma. Prilikom izvođenja radova, vodi se računa da svi parametri budu zadovoljeni dati od samih lokacijskih uslova, glavnog projekta i statičkog proračuna. Visina soklenog zida zavisi od terena na kojem se izvodi objekat. Tokom izrade temeljnih traka, a pre betoniranja temeljne ploče vrši se razvođenje cevi za vodovodno - kanalizacionu mrežu po projektu i razvođenje gromobranske trake. Za izradu trakastog temelja koristi se rebrasta armatura, beton marke MB 20, a nakon izlivanja temeljne ploče i sušenja vrši se izrada hidroizolacije. Zidanje odzaka se vrši gotovim elementima koji od zavisnosti od gorionika mogu biti različitog prečnika. U našoj standardnoj ponudi poprečni presek odzaka iznosi fi 160 mm.

Sve gore navedene radove može izvesti i sam investitor u svojoj režiji a uz naš projekat i stručni nadzor.

Završni radovi :


 

Sa spoljašnje strane se ugrađuje dodatna termoizolacija koju čini stiropor debljine minimum d=50 mm, staklena mrežica + lepak debljine 5 mm i završni sloj Bavalit debljine d=3-5 mm. Ova dekorativna fasada pruža visoku zaštitu fasadnog zida, odličnih je mehaničkih karakteristika, vodootporna i paropropusna.Jedna od mogućnosti obrade fasadnog zida je i oblaganje zida sa spoljašnje strane drvenom oblogom 19 mm, gde se između drvene obloge i OSB ploče nalazi vazdušni prostor dimenzija 60/42 mm.Takođe kao završna obrada fasade je moguća i rebrastim limom.

montazne kuce,fasada

Sa unutrašnje strane zidovi se oblažu običnim gipskartonskim pločama debljine d= 9,5 mm i d= 12,5 mm, dok se u kuhinji i sanitarnim prostorijama oblaganje vrši vodootpornim gipskartonskim pločama debljine 12,5 mm.U zavisnosti od namene objekta i eventualne potrebe, zidovi se oblažu i protivpožarnim gipskartonskim pločama debljine 12,5 mm.Bandažiranje spojeva, postavljanje aluminijumskih lajsni se vrši ispunom za gips uz postavljanje staklene i mrežaste bandaž trake. Gletovanje i bojenje zidova u dogovoru sa investitorom. Mogućnost izrade raznih dekorativnih tehnika.

montazne kuce

Krovna konstrukcija se izrađuje na bazi rešetkastih krovnih nosača, preko kojih se postavljaju daske debljine d=24 mm, a preko njih paropropusna folija d= 0,25 mm koja obezbeđuje dodatnu zaštitu od prokišnjavanja i omogućava odvođenje kondezovane vodene pare koja se u zimskom periodu stvara ispod krovnog pokrivača. Nakon toga se postavljaju letve dimenzija 30/50 mm i na kraju pokrivka. U zavisnosti od samog objekta, krovna konstrukcija može biti i klasično izrađena. Atmosferska voda sa krova se odvodi vertikalnim i horizontalnim olucima. Obrada strehe može biti demit fasadom, limom, drvenom ili PVC lamperijom.
Pored rešetkastih krovnih nosača, kod spratnih kuća ili kuća sa potkrovljem, izrada krovne konstrukcije se izvodi uz pomoć greda preko kojih se postavlja daska debljine d= 2,4 mm, paropropusna folija d= 0,25 mm, letva d= 30 x 50 mm i pokrivka. Pokrivka može biti crep, tegola, rebrasti lim. U našoj standardnoj ponudi pokrivka je crep

montažne kuće,binderi
montazne kuce,binderi
montazne kuce,srbija
montazne kuce,crep

Odvod vode sa krova vrši se vertikalnim i horizontalnim olucima od pocinkovanog ili plastificiranog lima.Strehe krova se obrađuju lamperijom, gipsom, brodskim podom, stirodurom...


Sve instalacije, bilo elektro ili vodovodno – kanalizacione se izvode prema projektu. Instalacije vodovoda i kanalizacije se prepuštaju van objekta 1,5 m.


Ugrađuje se visokokvalitetna PVC stolarija sa višegodišnjom garancijom, a po želji kupca može se izraditi i od drveta, aluminijuma, kombinacije drvo/alu.Unutrašnja stolarija Kraft master.

montazne kuce
montazne kuce
montazne kuce

Podopolagački radovi podrazumevaju izlivanje košuljice postavljanje laminata debljine d=7 mm, dok u sanitarnim prostorijama, kuhinji, ostavi, terasi... postavljaju keramičke pločice.Mogućnost postavljanja parketa, brodskog poda...

Plafonska konstrukcija se izrađuje od metalne konstrukcije iznad koje se nalazi mineralna vuna debljine min. d=150 mm. Sa donje strane konstrukcija je obložena paropropusnom folijom i gipskartonskim pločama min. debljine 9,5 mm.

Postavljanje keramike se vrši na zidovima kuhinje i kupatila i to u kuhinji do 1,5 m visine, a u kupatilu do plafona. Pločice su domaće proizvodnje.